Googlen Tampereen satelliittikuva

Yleinen Add comments

Google lisäsi vihdoin pitkän odottelun jälkeen satelliittikuvan Tampereen alueesta palveluihinsa. Mutta mitenkäs kävikään, kuva on aivan luokattoman surkea. Otettu talvella ja aika tiheän pilviverhon läpi. Melkein voisi sanoa että edellinen koko maailman kattava Landsat 7:lla otettu True Marble -aineisto oli parempi. Google ostaa suuren osan kuvistaan kaupalliselta Digital Globe yhtiöltä, josta nykyinen Tampereen kuvakin on hankittu. Ihmetyttää vain millä perusteella kuva on valittu, pelkästään (selvästi virheellisten) numeeristen laatuparametrien perusteella ilman ihmisen vaikutusta? Miksi juuri tämä, eikä esimerkiksi tätä tai tätä?

One Response to “Googlen Tampereen satelliittikuva”

  1. Shrike Says:

    Googlella on Jyväskylän alueella sama ongelma, kaikki ilma/satelliittikuvat on otettu talvella, pilvisellä säällä ja mustavalkoisena. Täysin hyödyttömiä.

    Microsoftin karttapalvelussa taas on toimivat kesällä otetut värilliset ilmakuvat joista näkee kadulla kulkevien ihmisten vaatteiden värinkin.

Leave a Reply

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in

© 2006-2014 Warranty Void All Rights Reserved